Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Manchester City – Chelsea FC

1:3

konec (1:0)

03.12.2016, 13:30 • Etihad Stadium, Manchester • 14. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 2.14 3.46 3.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním toho, že dnešnímu mači na Etihad Stadium přihlíželo 54 457 diváků, se loučím. Přeji Vám příjemný zbytek víkendu, někdy příště se u dalších online přenosů budu těšit na počtenou! (15:48:37)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.
Je dobojováno, díky skvěle zvládnutému druhému poločasu se dnes může radovat londýnská Chelsea, která si z Etihad Stadium odváží tři body za výhru poměrem 3:1! Sledovali jsme velice atraktivní utkání, kterému v konečném součtu nechybělo snad nic. Diváci měli možnost zhlédnout řadu krásných fotbalových momentů, promarněných šancí a v samotném závěru i jednu hromadnou potyčku. První poločas lépe vyšel domácímu celku, v jednadvacáté minutě jej do vedení mohl poslat Agüero, Courtois ale vytáhl parádní zákrok. Argentinský útočník se před odchodem do šaten dostal ještě do jedné příležitosti, místo poloprázdné branky však trefil pouze před ní blokujícího Cahilla. V pětačtyřicáté minutě už se ale Guardiolovi svěřenci mohli radovat, právě Gary Cahill si totiž do vlastní branky srazil nepříjemný centrovaný balon od Jesúse Navase.

Také úvod druhé půle patřil Manchesteru. Domácí byli jasně aktivnějším celkem, vypracovali si několik gólem zavánějících příležitostí, vše vyvrcholilo v sedmapadesáté minutě, když De Bruyne před úplně prázdnou brankou trefil pouze břevno! Tento okamžik se nakonec může zdát býti rozhodujícím, tři minuty nato totiž Chelsea srovnala zásluhou Diega Costy, jenž se tak v tabulce střelců znovu odpoutal od Sergia Agüera a osamostatnil se v čele! The Citizens inkasovaný gól nezlomil, i nadále pokračovali ve svém aktivním pojetí, v sedmdesáté minutě však Conteho svěřenci zvládli další rychlý brejk, prosadil se Willian. S blížícím se koncem utkání tlak domácích opadal, těsně před nastaveným časem navíc třetí hřebíček do jejich rakve přidal Eden Hazard, a rozhodl tak o osmé výhře Londýňanů v řadě! V úplném závěru dali hráči Manchesteru volný průchod svým negativním emocím, po surovém faulu na Luize byl vyloučen Agüero, kromě něj červenou kartu viděl ještě Fernandinho.

Fotbalisté Chelsea se radují z velké výhry na Etihad Stadium.

90+9

Konec zápasu.

90+8

Potrestání nakonec byli i dva hráči hostujícího celku, jmenovitě se jedná o již zmíněného Fàbregase a Nathaniela Chalobaha.

90+7

90+7. Fernandinho chytil Fàbregase pod krkem a poslal ho mezi diváky. Druhá červená karta pro hráče Manchesteru City!

90+7

Domácí dnešní utkání zakončí se dvěma vyloučenými hráči, kromě Agüera je červenou kartou kvůli zbytečnému postrčení Fàbregase odměněn ještě Fernadinho!

90+7

Na místě Agüerova prohřešku proti pravidlům se posléze ještě strhla pořádná mela mezi oběma tábory, frustrace hráčů Manchesteru City byla hodně znatelná. Fernandinho strčil přes reklamní panel Fàbregase, Iheanacho si zase něco vysvětloval s Chalobahem.

90+6

90+6. Sergio Agüero sestřelil Davida Luize a byl vyloučen!

90+6

Závěr utkání se nese v hodně nervózním duchu! Sergio Agüero neudržel nervy na uzdě, když naprosto zbytečným a nebezpečným způsobem zajel do Davida Luize. Sudí Taylor neměl na výběr, argentinský útočník okamžitě viděl červenou kartu!

90+5

Po dalším centru z kopačky Jesúse Navase odhlavičkoval Azpilicueta kulatý nesmysl pouze k nehlídanému Fernandinhovi, tomu však v klíčový okamžik balon utekl od nohy, čehož okamžitým odkopem využil David Luiz.

90+4

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Michy Batshuayi.

90+4

Čtvrtá branka Chelsea nebyla daleko! Do už poměrně rezignovaně hrající defenzivy The Citizens znovu vlétl Hazard, který zakončení tentokráte přenechal Willianovi, ránu brazilského rychlíka ale Bravo stačil vytěsnit!

90+3

Jesús Navas dnes znovu potvrzuje, jak neúnavným fotbalistou je. I přesto, že už běží nastavený čas, tak na pravém kraji zálohy neustále uniká svým soupeřům a posílá míče do šestnáctky. Tentokráte našel Tourého, jeho hlavička ale za moc nestála.

90+1

Nad rámec základní hrací doby je nastaveno hned šest minut! Povede se domácímu celku ještě vykřesat drobnou jiskřičku naděje?

90

90. Eden HAZARD - 1:3

Manchester City – Chelsea FC

1:3

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45. Cahill (vla.) – 60. D. Costa (Fàbregas), 70. Willian (D. Costa), 90. E. Hazard (Alonso)

Karty:   17. Otamendi (MAC), 82. Navas (MAC) – 49. Kanté (CHE), 90+8. Fàbregas (CHE), 90+8. Chalobah (CHE)   90+6. Agüero (MAC), 90+7. Fernandinho (MAC)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.

Manchester City: Bravo – Otamendi, Stones (78. Iheanacho), Kolarov – Sané (69. Clichy), Gündoğan (76. Y. Touré), Fernandinho, Silva (C) – Navas, Agüero, De Bruyne.
Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Sagna, Clichy, Y. Touré, Fernando, Iheanacho.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso – Pedro (50. Willian), D. Costa (85. Chalobah), E. Hazard (90+4. Batshuayi).
Náhradníci: Begović – Ivanović, Aina, Chalobah, Oscar, Willian, Batshuayi.

Rozhodčí: Anthony Taylor – Stuart Burt, Adam Nunn

Diváci: 54 457