Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – HC Vítkovice Ridera

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

21.10.2016, 18:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 16. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že HC Dukla Jihlava v utkání hokejovou terminologií řečeno o šest bodů poráží poměrem 3:2 soupeře z Vítkovic a na čtvrtém místě mu odskakuje na sedm bodů, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (20:47:25)
Třetí třetina tedy rozhodně měla grády. Ve 43. minutě v ní vyrovnal Adam Urban, který přišel ke gólu bez pardonu jako slepý k houslím. Vystřelil, jihlavským bekem zblokovaný puk byl vymrštěn vzhůru, odrazil se od horních světel na stadionu a snasl se přímo do branky. Poté následovala otevřená partie o to, kdo sebere tři body. Domácí měli šance, hosté taky. Když se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, ujel po pravé straně Lukáš Mareš a bekhendovou střelou přes obránce rozhodl o důležitých třech bodech pro Duklu.

Konec zápasu.

59:59

No, je to jasné, co situaci vyprovokovalo. Hráč Vítkovic Viktor Konečný totiž dostal trest ve hře za bodnutí soupeře špičkou hole. Těžko říct, jak to bylo, onu situaci jsem neviděl. Další tresty jsou už jasné. Domácí Matěj Vála a Josef Vrátný jdou ven na dvě plus dvě minuty za hrubost, stejně jako hostující Adam Beránek.

Na vyloučení: 5-7.
Vyšší tresty: 0-1.

59:59

Za brankou Dukly si něco důrazně vyříkávají Josef Vrátný a Adam Beránek a máme z toho boxerskou vložku! V této dvojici má lehce navrch obránce Dukly Vrátný, který na okamžik položil soupeře na led. Druhou dvojičku rváčů tvoří Matěj Vála a Tadeáš Vícha a i zde má první jmenovaný domácí hráč navrch. Položil obránce Vítkovic na led a krátce poté sudí oba hráče od sebe odtrhli. Stejně jako první bitkaře. To je mi panečku závěr zápasu, o jehož osudu je z 99,9% jasno, jelikož do konce chybí tři desetiny vteřiny.

59:54

Jihlava vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění. Do konce zápasu chybí 5,8 vteřin a buly bude probíhat po levici Chaloupka.

59:30

Až nyní se hosté usadili před Chaloupkem a vítkovická branka zeje prázdnotou. Nick Malík je na střídačce a hosté budou hrát půlminuty v šesti v poli.

59:15

Ačkoliv byl Nick Malík již náznakem na cestě ven z branky, stále se nedaří Vítkovicím dostat puk pořádně pod kontrolu.

58:45

Útočník Dukly je naštěstí v pořádku a po pár okamžicích jede za lehké pomoci spoluhráčů na střídačku.

58:45

Co se nyní dělo, to opravdu nemůžu říct, sledoval jsem puk, který po vřavě několika hráčů za brankou Vítkovic ukořistili hosté. Hra je po chvíli přerušena, protože na pravém kruhu v obranném pásmu hostí zůstává ležet Jaroslav Musil.

58:36

Nyní navíc napadají rozehrávku hostí, což vedlo k tomu, že za brankou je tlačenice o puk. To domácím vůbec nevadí, sbírají cenné vteřinky.

58:11

Vítkovičtí krátce po buly neudrželi puk na útočné modré a Jihlavští se obětavostí osvobozují.

57:59

Jakub Mrva dnes ukázal, že mu střely od modré jdou. Zkusil to znovu, navíc viděl, že Chaloupek nemá dobrý výhled, ovšem gólman Dukly po kotouči zkušeně sáhl.

57:05

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava si bere vedení zpět a že tohle tedy byla lahůdka. Adam vyslal přihrávku do jízdy pro LUKÁŠE MAREŠE. Jihlavský obránce se po pravé straně prosmýkl přes modrou blíže k brance a bekhendovou střelou do vzdálenějšího horního rohu posouvá Duklu blíže třem bodům. Asistence: Dominik Adam.

56:25

Adam Urban se prosmýkl z pravého kruhu před branku. Zkoušel dvakrát pohybem těla oklamat soupeře, ale neúspěšně. Poté zpoza branky dával kotouč na najíždějícího Beránka, jenž hradbu hráčů před sebou nepropálil.

55:55

Vypadá to, že oba týmy se začínají čím dál více zaměřovat na obranu. Přece jen, mezi čtvrtou Jihlavou a pátými Vítkovicemi je rozdíl jen čtyř bodů a v sázce je tak dnes buď snížení nebo navýšení náskoku Dukly.

54:05

K odraženému puku se dostal Kučera, takže se Malík bez problémů stihl vrátit do branky.

53:51

Na branku Malíka směřoval nahozený puk. Gólman hostí předvedl dobrou práci i reflex, když si vyjel prakticky až mezi kruhy a ze všech hráčů byl u černé pryže nejdříve.

53:27

Střela Mrvy z vrcholu pravého kruhu před Chaloupkem skočila, proto jí raději gólman Dukly schoval na hrudi a přerušil hru.

HC Dukla Jihlava – HC Vítkovice Ridera

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Vála (Vrátný, Vala), 23. Vala (Kadleček, Najman), 58. Mareš (Adam) – 38. Vojtovič (Kunc), 43. Urban

HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Šťastný) – Vrátný, Vála, Veleba, Mareš, Havelka, Marek – Jindra, Adam, Filip – Najman, Kadleček, Vala – Trávník, Slabý, Musil – Úlovec, Hrbatý, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

HC Vítkovice Ridera: Malík (Mrázek) – Kučera, Kunc, Kaláb, Vícha, Vacula, Šulák, Vondál – Konečný, Beránek, Fridrich – Žemba, Hladoník, Gřesík – Vojtovič, Mrva, Urban – Věntus, Kylnár. Trenér: Jan Vavrečka.

Rozhodčí: Ondráček – Horký, Nechvátal

Průběh zápasu
1. třetina
06:07 VIT 2 Kaláb, podražení
06:35 JIH 1:0 Vála (Vrátný, Vala)
09:15 VIT 2 Kučera, faul kolenem
17:02 JIH 2 Jindra, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
22:36 JIH 2:0 Vala (Kadleček, Najman)
29:23 JIH 2 Veleba, podražení
34:43 VIT 2 Konečný, sekání
37:29 VIT 2:1 Vojtovič (Kunc)
Po 2. třetině
3. třetina
42:24 VIT 2:2 Urban
43:35 VIT 2 Vícha, hákování
45:45 VIT 2 Kaláb, krosček
57:05 JIH 3:2 Mareš (Adam)
59:59 VIT 2+2 Beránek, hrubost+hrubost
VIT TH Konečný, bodnutí špičkou hole
JIH 2+2 Vrátný, hrubost+hrubost
VIT 2+2 Vála, hrubost+hrubost
Konec