Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

konec

27.09.2016, 10:30 • Radek Barkman

Nominace českého týmu pro zápas s Moldavskem:

Brankáři: Kolář (Liberec), Vejmola (Jihlava), Zima (Perugia).
Obránci: Havel (Bohemians 1905), Hůlka (Mladá Boleslav), Lüftner (FK Teplice), Matějů (Plzeň), Simič (Mouscron).
Záložníci: Barák (Slavia), Čermák (Sparta), Černý (Ajax), Holzer (Sparta), Hubínek (Bohemians 1905), Jankto (Udinese), Mašek (Bohemians 1905), Souček (Slavia), Trávník (Jablonec).
Útočníci: Juliš (Sparta Praha), Klobása (Mladá Boleslav) (10:46:26)
Končí oficiální část tiskové konference.
Lavička: Jedno volné místo v nominaci si necháváme pro nadcházející výkon a jméno toho hráče doplníme až v neděli večer nebo v pondělí ráno.
Mužstvo stráví na jihu Moravy celý týden. Schází se v pondělí v tréninkovém centru na Strahově. Bude ubytováno zhruba deset kilometrů od Znojma.
Lavička o Znojmu: Místo jsme vybírali pečlivě. Pro Znojmo rozhodlo několik skutečností. V minulosti tam reprezentační dvacítka odehrála zápasy a z utkání byly velmi dobré reference a zkušenosti. Zázemí je tam velmi příjemné včetně renovovaného stadionu. Cítili jsme i velký zájem ze strany místních lidí, abychom tam ten jeden z našich zápasů mohli sehrát.
Lavička o Barákovi: On nám jednoznačně pasuje do nominace i do sestavy a není náhodou, že se tady objevuje.
Lavička o Moldavsku: Informací o soupeři máme dost. V Lotyšsku jsme měli svého pozorovatele, máme i sestřihy zápasu na DVD. Je to hodně houževnatý soupeř, který přijede povzbuzený dobrým výsledkem z Lotyšska. V nominaci jsou všichni ti, kteří hráli i tady v ČR.
Lavička o Součkovi: Léčil průběžně svalové zranění. Přestože ještě k žádnému utkání za Slavii nenastoupil a cítí se fit a je v plném tréninku. Byl plnohodnotným hráčem jednadvacítky a neměl jsem žádných pochyb, aby v nominaci byl i on.
Lavička: Lukáš Hůlka hraje pravidelně za Mladou Boleslav, a společně s Dominikem Maškem mají pozici v základních sestavách svých mateřských klubů. Dominik Mašek už byl tradičně v širší nominaci, ale nedostával moc šancí. Teď ho jeho výkony a efektivita předurčily k tomu, aby se dostal do nominace.
Lavička o postupové matematice: Už to není jenom v našich rukou. Musíme zvládnout náš zápas proti Moldávii a vyhráli ho. Není v naší moci ovlivnit zápasy Belgie. Chceme, aby naše cesta do Belgie pokračovala dál.
Lavička o Moldavsku i Schickovi: Je to trochu zavádějící. Při utkání proti Moldávii budeme v pozici favorita a musíme ho jasně zvládnout.
Lavička. Všichni jste si asi domysleli, že jediným důvodem, proč je Schick mimo nominaci je proto, že pojede s Áčkem. V jeho otázce jsme vedli diskuze s trenéry áčka včetně Jaromíra Šeterleho. A tým má přednost při výběru hráčů. Patrik Schick si svými výkony jako za jednadvacítku a při svém angažmá v Itálii vybudoval takovou pozici, že na to má.
Lavička: Změny se týkají stoperského postu, kde je v nominaci Lukáš Hůlka, ve středové řadě s námi bude Dominik Mašek (Bohemians 1905) a zaregistrovali jste, že v nominaci chybí pilíř útočné formace Patrik Schick.
Právě byla oznámena nominace na závěrečný zápas kvalifikace proti Moldavsku.
Začínáme však tiskovou konferencí týmu do 21 let.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

konec