Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Hertha BSC – Borussia Dortmund

0:0

konec (0:0)

06.02.2016, 15:30 • Olympiastadion Berlin • 20. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 6.1 4.25 1.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním toho, že na dnešní mač si našlo cestu 74 244 diváků, se s Vámi loučím a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (17:38:36)
Utkání končí a všichni fotbaloví fanoušci musí být jistě zklamaní, od tohoto klání se totiž očekávala úplně jiná podívaná, než ta, kterou nám hráči naservírovali. První půle byla poměrně vyrovnaná, možná o kousek více ze hry měla Hertha. Následujících pětačtyřicet minut už se odehrávalo v režii Dortmundských, ti po většinu času drželi míč na svých kopačkách, ovšem, stejně jako minulý víkend proti Ingolstadtu, potvrdili, že směrem do útoku to od nich poslední dobou není ideální. Kupříkladu Aubameyang, nejlepší střelec soutěže, byl dnes absolutně neviditelný a už dvacet minut před koncem byl vystřídán. Asi největší šanci zápasu měl v osmasedmdesáté minutě Kalou, jenž přečíslení Berlíňanů zakončil ranou, které scházely jen centimetry. Díky nemalému náskoku si ale BVB udrží druhou pozici, Hertha taktéž zůstane třetí, ovšem její pronásledovatelé, jmenovitě Schalke a Mönchengladbach, se k ní přiblížili na rozdíl pár bodíků.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Dortmundští svou poslední šanci na vstřelení gólu zazdili, Ramosovi totiž míč odskočil od kopačky, následně kolumbijský forvard tvrdě atakoval Langkampa. Už je to jasné, utkání skončí bezbrankovou remízou.

90+1

No vida, domácí mohli jít zničehonic do vedení! Po špatné komunikaci obrany BVB se z úhlu sám na branku hnal střídající Baumjohann, celou akci ale zbytečně přibrzdil a následně si vylámal zuby na vracejícím se Hummelsovi.

90

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Jens Hegeler, přichází Niklas Stark.

89

Hosté se postupnou kombinací snaží alespoň dostat ke střele, tato taktika jim ale zatím rozhodně nepřináší ovoce.

88

Další změna na straně domácí Herthy, v samotném závěru ze hry odstupuje Kalou, kterého nahradí Alexander Baumjohann.

87

Mchitarjan zvedl hlavu a pohledným bochánkem zkusil najít Ramose, toho ale ve vzdušném souboji předčil dnes naprosto spolehlivě fungující Brooks a hlavou míč přiťukl do náruče brankáře Jarsteina.

86

Vypadá to, že Hertha je se ziskem jednoho bodu spokojena, všech jedenáct domácích hráčů se totiž stáhlo na obrannou polovinu a snaží se odvrátit jeden útok BVB za druhým.

84

Kde se vzal, tu se vzal, na levém křídle se zničehonic objevil kapitán Hummelse, jenž se štěstím prošel až do šestnáctky, kde svou přihrávkou hledal nabíhajícího si Pulisice, jeho záměr ale výborně přečetl John Brooks.

83

Nezáživnou pasáž hry se pokusil ukončit Sokratis, ovšem jeho dlouhatánský pas na Ramose jen podtrhl dnešní ofenzivní trápení dortmundského celku.

82

Jestli je na hřišti nějaký fotbalista, který za dnešní výkon zaslouží pochvalu, je jím Marcel Schmelzer. Německý obránce ze svého arzenálu vytáhl další centr, míč posadil přesně na hlavu Ramose, který však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

81

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Matthias Ginter.

80

Do konce utkání zbývá přibližně deset minutek, branku jsme pořád neviděli. Dočkáme se jí, nebo si oba celky odnesou bod za bezbrankovou remízu?

79

Sám na sebe to vzal Vladimír Darida, který si šikovně obhodil Weigla, poté ale narazil do pevné řecké zdi jménem Sokratis Papasthatopoulos, a sólo českého fotbalisty tak úspěchem nekončí.

78

Asi největší šance utkání! Berlínští se vrhli do okamžité protiakce, do nepříliš zkonsolidované obrany BVB se jako hurikán přiřítil Salomon Kalou, který nakonec zvládl i vypálit, ovšem jeho rána skončila kousek vedle pravé tyče!

77

Konečně o sobě dala vědět i Borussia, Pulisic pro ni vybojoval rohový kop. Obrana Herthy ale opět zafungovala bezchybně a nepřipustila vážnější komplikace.

Hertha BSC – Borussia Dortmund

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   9. Weigl (DOR), 41. Piszczek (DOR)

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:15.

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Hegeler (90. Stark), Lustenberger (C) – Haraguči, Darida, Kalou (88. Baumjohann) – Ibišević (71. van den Bergh).
Náhradníci: Kraft – Pekarík, Stark, Baumjohann, Stocker, Tolga Ciğerci, van den Bergh.

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan, Weigl, G. Castro (71. Pulisic) – Mchitarjan, Aubameyang (72. Ramos), Reus (81. Ginter).
Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Ginter, Durm, Leitner, Pulisic, Ramos.

Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim

Diváci: 74 244