Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FK Ústí nad Labem

konec

28.07.2015, 13:00 • Martin Pešout

Tisková konference FK ÚSTÍ NAD LABEM právě skončila. (13:27:04)
Kapitán Jan Martykán: "Trávu na hřišti máme kvalitní, ale jsou tam i hrboly, takže uvidíme, jak se na tom bude hrát. Trochu jsou tam nerovnosti."

Jan Linhart: "Máme trávu dvanáct let starou bez nějaké větší rekonstrukce. Po sezóně v létě plánujeme rekonstrukci trávníku."
Němec na téma tří zápasů venku a volnu na přelomu října a listopadu.

Němec: "Zatím je to daleko, ale samozřejmě to bude těžsí období, protože měsíc budeme hrát venku, navíc budeme hrát na hřištích soupeřů jako Sokolov, Karviná a Hradec, což jsou favorité soutěže."
Otázka na trenéra Petra Němce na zraněného Richarda Veverku:

"Zranil se v poháru v Českém Brodě, deset dní bude mimo hru."
Martykán stále u slova: "Partu v kabině máme dobrou, kádr jsme omladili, teď už jsem v týmu snad nejstarší. Mladší kluci mají samozřejmě jiné zájmy než ti starší, takže oproti předchozím letům, kdy jsme postoupili do první ligy a kádr byl starší, to je změna."
Martykán: "Sestupuje pouze jeden tým, což je pro nás příjemnější. Snad nebudeme mít takové starosti a strachovat se o sestup. Favoritem soutěže by měli být Hradec a Budějovice. Táborsko je kvalitní, Varnsdorf, podle přípravy měla dobré výsledky rezerva Sigmy Olomouc."
Dotaz na kapitána Jana Martykána o letní přípravě:

Jan Martykán: "Příprava byla kvalitní, bohužel nás opustil kanonýr Melunovič. Chceme hrát v klidných vodách FNL, nechceme mít sestupové starosti jako vloni."
Jan Linhart stále u mikrofonu: "FK Teplice chtěly prodat svůj podíl v našem klubu. Jednalo se o 22%, město Ústí má 78% akcií. Je pravdou, že poslední tři až čtyři roky spolupráce mezi námi a Teplicemi byla čím dál nižší. Dříve nám tepličtí půjčovali hráče a kluby více spolupracovaly. Což už teď neplatí."
Linhart pokračuje: "Sport nejen v Ústí, ale i v ostatních městech republiky je podfinancovaný a postupovat a někam směřovat je čím dál složitější."
Dotaz směřující na Jana Linharta, předsedu představenstva.

Jan Linhart: "Jsme domluvení s městem, že nám půjčí tři miliony korun ke stabilizaci klubu. Rozpočet na sezónu 2015-2016 ve FNL máme pokrytý a měli bychom udržet fotbal v Ústí na úrovni FNL. Máme rozpočet 20 milionů, z toho 7 milionů patří na mládež, 13 milionů směřuje do "A" mužstva."
Stanislav Pelc, sportovní manažer: "Pokud by se objevil ještě nějaký hráč, který by u nás mohl hrát v základní sestavě, tak bychom ho chtěli přivést. Ale uvidíme. Měli jsme několik hráčů na zkoušku. Počítali jsme ještě s Vraštilem, ale nakonec si ho nechala Mladá Boleslav."
Trenér Petr Němec pokračuje: "Očekáváme góly od Petra Hoška. Ten by spolu se Smolou měl být gólový, vstřelit branku umí i ofenzivní Veverka.
Otázka na kádr na trenéra Petra Němce:

"Řekl bych, že bychom tým spíš doplnili než posílili. Šnirc je levý obránce, Eliáš pravý záložník, Miškovič středový hráč a Hošek útočník."
Slovo jako první dostal právě Stanislav Pelc, který hovoří o změnách v kádru:

"Změny v kádru jsou přizpůsobné finanční situaci klubu. Provedli jsme určité změny, hodně nám bude chybět útočník Alen Melunovič, jenž zamířil do slovenské Podbrezové. Melunovič byl střelec a potřebovali bychom jeho góly nahradit. V kádru máme odchovance, dorostence, budeme využívat i farmu v Lovosicích. Mezi příchody patří Zdeněk Zacharda, Josef Eliáš, Ivan Šnirc, Jiří Miškovič a Petr Hošek."
Tiskové konference se nakonec nezúčastní Jiří Dušek, který je v Praze, jak oznámil sportovní manažer Stanislav Pelc.

Tisková konference právě začala.
Vítejte u přenosu z Tiskové konference FK Ústí nad Labem, účastníka Fotbalové národní ligy.

Severočeský tým by na předsezónní TK měl představit své ambice do sezóny, nové posily a další novinky před startem ročníku 2015-2016.

Tiskové konference by se měli účastnit sportovní manažer Stanislav Pelc, předseda představenstva Jiří Dušek, trenér Petr Němec a kapitán týmu Jan Martykán.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Tisková konference FK Ústí nad Labem

konec