Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Barum Czech Rally Zlín 2015

konec

28.07.2015, 11:00 • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně • David Šimon (@David_Simon92)

Tisková konference skončila. Děkuji za pozornost. Na shledanou. (11:59:49)
Tomáš Kostka, jezdec: "Mám moc rád městskou zkoušku a my to bereme i jako show. Není to jednoduché, když se jede naplno. Jednou jsem tam dokonce skončil. Má to neopakovatelnou atmosféru a pro diváky nezapomenutelnou."

Egon Smékal, jezdec: "Městská rychlostní zkouška se mi jede v podstatě kolem bydliště. Je to pro mě doslova domácí záležitost. Ovšem nesmím někoho dojet, protože to je problém toho okruhu. Naštěstí, když jede Tomáš Kostka, já už jsem ve sprše."
Miloslav Regner, ředitel rally: "Existuje alternativa, jak prodloužit městskou rychlostní zkoušku a vedla by dál v areálu Svitu. Nakonec jsme se rozhodli, že zůstane stejná. Pokud nás to donutí, budeme ji prodlužovat. Předběžně tam máme vyřešeny i divácká místa."

"Startovní pořadí si jezdci budou vybírat až na rampě před startem."
Josef Sivík, legenda Barum Rally: "Věnoval jsem rally život a nelituji toho. Tehdy startovalo téměř 200 vozů, když jsem jezdil. Věřil jsem, že by se ve Zlíně dokonce mohlo jezdit i mistrovství světa."

"Vrcholem pro mě byla účast na Britské rally s Lanciou Delta. Zkusil jsem více těžkých soutěží, ale tohle bylo opravdu nejtěžší. Bohužel jsme měli problémy s vozem a v boji o 14. až 15. místo."

"Já osobně navštěvuji každý rok městskou rychlostní zkoušku."
Egon Smékal, jezdec: "Loni nám vyšla celá sezóna. Po vynikajícím začátku nás sice přibrzdily technické problémy a museli jsme v závěru dohánět. Nakonec to ale vyšlo."

O spolujezdkyni: "Ženy jsou poctivější, co se týká sedadla spolujezdce. Navíc se lépe poslouchá ženský hlas. Holky jezdí stále častěji. Nevidím na tom už nic neobvyklého."

"Pojedeme před Barum Rally ještě v Pačejově, což bude pro nás závěrečný test. Ještě těsně před startem využijeme poslední testovací možnosti, které zlínská rally nabízí a moc se mi to loni líbilo."
Tomáš Kostka, jezdec: "V loňském roce jsme dojeli na třetím místě, ale o kousek nám uteklo druhé místo. Ovšem měli jsme před startem poslední zkoušky problémy a nešlo nám nastartovat."

"Tento rok tolik nezávodím, ale příští rok bych se měl vrátit na okruhy do zahraničí. Největším úspěchem pro mě bylo, že jsem se stal nováčkem roku v seriálu DTM."

"Nemám ještě potvrzený vůz, ale jisté je, že pojedu. Měl by to být zřejmě Ford Fiesta, ale ještě se budu rozhodovat. Jasno bude zřejmě příští týden, kdy proběhne test."

"Z pohledu jezce, navíc domácího není nic krásnějšího než městská erzeta v pátek. Atmosféra na trati je neskutečná a tento podnik má skvělé jméno ve světě. Je to můj nejoblíbenější podnik. Do vozu se mnou opět usedne Miroslav Houšť."
Miloslav Regner, ředitel rally: "Ve 21:15 odstartuje do páteční městské rychlostní zkoušky nejvyšší číslo. Předcházet tomu bude tradiční Star Rally historiků. K prohlídce budou všechny vozy a to na určených místech."

"Máme spoustu požadavků k místům kolem rychlostní zkoušky. Zřejmě ji budeme muset do budoucna prodloužit. Dokážeme vyhovět zhruba 50% žádostí. Každý chce mít svou tribunu, pozvat známé a obchodní partnery. Chceme vyhovět i jezdcům, protože odjezd z uzavřeného parkoviště je dost brzo před startem městské erzety. Jezdci budou mít k dispozici parkoviště, aby měli, kam odložit své vozy."
Miloslav Regner, ředitel rally: "Nemusíme vysvětlovat, že je problém měnit složení tratě, protože je ve Zlínském kraji mnoho chráněných oblastí."

"Probíhají jednání o bezpečnosti, a to se všemi jednotkami. Zatím se nám to daří vyřešit a doufáme, že nenastanou větší problémy."

"Letos je již 45. ročník. Všichni už ví, co čekat a lidé mají více pochopení. Je to reklama pro Zlínský kraj, město Zlín a taky Českou republiku."

"Podepsali jsme smlouvu na další dva roky s kanálem Eurosport. Požadavky, které vznikly a jednali jsme o nich, tak se je snažíme splnit, ale situace není růžová, ale není ani tragická."

"Tradičně čeká diváky široký doprovodný program. V areálu automobilky Škoda pod Velkým kinem, ale i na náměstí. Poprvé bude probíhat ve středu před startem jezdecká párty. Pro veřejnost budou hrát kapely a vstup bude zdarma."

"Co se týče závodů, tak servisní areál bude opět v otrokovickém Barumu, kam jsme investovali peníze, aby týmy měly vlastní komfort a novináři i tiskové středisko."

"Ve čtvrtek večer si jezdci po 23. hodině projedou městskou rychlostní zkoušku. Vyhovět budeme muset městské hromadné dopravě, jinak bude trať uzavřena."
Tisková konference začíná. Nyní je na pořadu představení účastníků tiskové konference.
Do startu 45. ročníku Barum Czech Rally Zlín, která proběhne od 28. do 30. srpna zbývá přesně měsíc, ale přípravy na start jsou již v plném proudu. Barum Rally se opět pojede jako součást FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally a zároveň jako Mistrovství České republiky v rally 2015.

Tisková konference se uskuteční v prostorách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Tiskové konference se zúčastní:
Miloslav Regner, ředitel rally
RNDr. Alexander Černý, kvestor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně
Tomáš Kostka, jezdec
Egon Smékal, jezdec
Josef Sivík, legenda Barum Rally

Promo k 45. Barum Czech Rally Zlín

Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference Barum Czech Rally Zlín 2015

konec


Statistiky:
Účastníci TK:
Miloslav Regner, ředitel rally
Tomáš Kostka, jezdec
Egon Smékal, jezdec
Josef Sivík, legenda Barum Rally
Roman Ordelt, tiskový mluvčí