Menu

Hokej

Mistrovství světa

Rusko – USA

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

04.05.2015, 16:15 • ČEZ Arena, Ostrava • Skupina B • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.45 5.95 5.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápas je u konce! Rusko dnes nepotvrdilo roli jasného favorita a s USA prohrálo 2:4!

První třetina opravdu splňovala kritéria nejlepšího světového hokeje. K vidění bylo velké nasazení obou týmů, i krásné útočné akce. Do zápasu vstoupili aktivněji Američané, kteří mohli udeřit už ve čtvrté minutě, kdy se dostal do úniku Jack Eichel. Jeho zakončení, ale nebylo ideální. Vše si však USA vynahradilo v sedmé minutě, kdy vyhrál právě Eichel vhazování, ke střele se dostal Jones. Bobrovskij nezasáhl zrovna ideálně a k úspěšné dorážce se dostal Trevor Lewis! I nadále pokračoval výborný hokej ve velkém tempu. Velkou šanci měli Rusové, střelu Dadonova nechtěně tečoval Kuljomin a kotouč proskákal kolem tyčky!

I ve druhé třetina oba týmy pokračovaly v nastaveném tempu. Rusové srovnali již ve 24. minutě, kdy po výborné práci dvojice Dadonov – Panarin skórval Anton Bělov. Poté měli Američané k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku! Tu však využili až sedm sekund před jejím skončení, kdy se nesmírně přesnou střelou prosadil Torey Krug a poslal USA do vedení. Sborná se poté pokoušela srovnat stav, nicméně Campbell zatím nájezdům ruský hvězd odolává!

V poslední periodě jsme očekávali ofenzivní nápor Ruska, ten však nepřišel. Američané deptali Sbornou výbornou obranou hrou a skvělým napadáním. Osm minut před koncem dal navíc na 1:3 Mark Arcobello. Rusové se ještě snažili s utkáním něco udělat. Necelé čtyři minuty před koncem snížil trochu šťastným gólem Sergej Plotnikov. V závěru měla Sborná také velké šance, nicméně Američané už výhru udrželi. V závěru se do prázdné branky trefil Brock Nilson.

Američané tak vyhráli i třetí zápas na tomto šampionátu a jsou jasným lídrem skupiny B. Rusové mají po dnešní výhře na svém kontě šest bodů.

NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ
Rusko – Anton Bělov (1+0)
USA – Torey Krug (1+0)

To je z mé strany vše a u dalších (nejen) hokejových přenosů se těším brzy nashledanou! (18:36:46)

60:00

Konec zápasu.

59:51

USA právě vstřelilo branku!
Američané potvrzují své vítězství gólem do prázdné branky. Ve středním pásmu vyhrál vhazování Lee a k puku se dostal BROCK NELSON, který trefil opuštěnou branku! Asistence: Anders Lee

59:29

Kulikov dostal kotouč na pravou stranu k Šipačovi, který se neukvapil a našel mezi kruhy volného Kovalčuka, ten mohl zakončovat do prázdné branky. Jeho střela ale mířila mimo!

59:14

Trevor Lewis spěchal za odraženým pukem, který nakonec dostihl až za brankou. Zakončoval z otočky, nicméně Medveděv kotouč zastavil na brankové čáře!

59:01

Rusové v šesti! Bobrovskij je již na střídačce!

58:50

Kuljomina byla sražena jedním z amerických hráčů a kotouč dolétl ke Campbellovi. Oleg Znarok si minutu před koncem bere oddechový čas a lze očekávat, že Bobrovskij půjde ven z branky!

58:27

Hra je přerušena, neboť na zemi zůstal ležet ruský obránce Jegor Jakolev! Ruský obránce se pokoušel vypíchnout kotouč a spadl. Na zemi ho zasáhl hokejkou do obličeje Lewis, nicméně vylučovat se nejspíše nebude!

57:46

Reilly se u mantinelu dostal ke kotouči a vyhazuje do středního pásma. Zde se ho zmocnil Arcobello, který šetří cenné vteřinky!

V Ostravě nechybí ani fanoušci USA

57:19

Američanům se teď podařilo dostat kotouč do útočného pásma a celá pětka odchází střídat!

56:46

Z velmi slibné pozice to zkoušel Malkin. Hvězdě ruského výběru se však vůbec nedaří a ani jeho poslední střela na branku nemířila.

56:19

Rusko právě vstřelilo branku!
Tak to bude ještě drama! Rusové necelé čtyři minuty před koncem snižují! Po levé straně najel do útočného pásma najel SERGEJ PLOTNIKOV, který vypálil. Jeho ránu zablokoval Murphyho. Puk se ale odrazil zpět k Plotnikovi, který odrazem o hokejku obránce Jonese dostal kotouč do branky! Asistence: Dmitrij Kulikov, Arťom Anisimov

55:52

Teď z podobného místa jako Arcobello pálil Lee. Jeho ránu si ale Bobrovskij pohlídal a přerušil hru.

55:43

Anisimov našel v pravém rohu Kovalčuka, který se pokoušel najít před brankou Plotnikova. Campbell si z branky povyjel a kotouč lapil. Následuje komerční přestávka.

Rusko – USA

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Bělov (Panarin, Dadonov), 57. Plotnikov (Kulikov, Anisimov) – 7. Lewis (Jones, Eichel), 27. Krug (Jones, Faulk), 52. Arcobello (Vesey), 60. Nelson (Lee)

Rusko: Bobrovskij (Barulin) – Jakovlev, Medveděv (A), Kulikov, Antipin, Čudinov, Bělov – Mozjakin, Malkin (A), Kuljomin – Plotnikov, Anisimov, Kovalčuk (C) – Panarin, Dadonov, Šipačov – Tichonov, Širokov, Tarasenko – Mironov

USA: Campbell (Hellebuyck) – Faulk (A), Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore Jr., Redmond – Bonino, Moses, Lee – Vesey, Morin, Arcobello – Eichel, Lewis (A), Nelson – Larkin, Hendricks (C), Sexton

Rozhodčí: Vinnerborg (SWE), Piechaczek (GER) – Tošenovjan (CZE), Mills (CAN)

Diváci: 8812

Průběh zápasu
1. třetina
06:22
16:54
19:16
Po 1. třetině
2. třetina
23:40
24:29
25:01
26:22
36:43
Po 2. třetině
3. třetina
46:43
51:52
56:19
59:51
Konec