Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FK Teplice

konec

19.02.2015, 12:30 • Martin Pešout

Konec tiskové konference FK TEPLICE. (13:13:21)
Na závěr ještě u slova Šedlbauer:

"Ještě chci zrekapitulovat, kdo byli kandidáti po úmrtí pana Hrdličky na pozici ředitele klubu. Byl to pan Skýpala, Heidenreich a mladý pan Hrdlička, syn Františka Hrdličky. To byli lidé z fotbalového prostředí. Pak jsme měl vytipované tři lidi z naší firmy AGC a zvolil jsem pana Hynka."
Skýpala: "Pecháček je na hostování v Udinese Calcio. Na Pecháčka jsme dostali tip už během podzimu, několik hráčů bylo na odchodu, takže jsme s Pecháčkem počítali a chtěli jsme si ho vychovat. Ale dohodli jsme se, že v případě zájmu ue zahraničí mu nebudeme bránit. Na Slavii neměl smlouvu, my jsme ho chtěli, ale pak se ozvalo Udine a my jsme ho uvolnili."
Dotaz na Petra Radu, který při svém posledním angažmá v Teplicích byl ve střetu s divákem a došel si pro něj až na tribunu.

Rada: "Došlo k tomu střetu, ale od té doby jsem s ním byl třikrát na kávě a vyřešili jsme si to."
Šedlbauer: "Pan Rada je pro mě volbou i tím, že je to přímý a otevřený člověk, což je pro mě důležité. Když se mu nebude něco líbit, tak nám vynadá, pohádá se s námi, ale vyřeší se to."
Byl Petr Rada volbou číslo jedna?

Hynek: "Řešili jsme to interně a rozhodili jsme se pro panu Rada. Interně jsme narazili třeba i na Michala Bílka, utvořili jsme si seznam volných trenérů, ale celkem jednoznačně jsme se shodli na panu Radovi."
Petr Rada: "Tým měl před sezónou pohárové ambice a v tom chceme pokračovat. Ikdyž jak pan Šedlbauer řekl, že při rovnosti tabulky je blíže ze 6. místa spíše dolů než nahorů."
Skýpala: "Spory s trenérem jsem žádné neměl. Odchody a příchody hráčů byly se shodě se mnou a managementem klubu."
Jiří Šedlbauer:

"Vedení firmy AGC se se situací obeznámilo, ukazoval jsm jim nějaké články. Na financování klubu to nemá žádný vliv ani na nějakou změnu postojů. Financování bude stále stejné, které bylo dohodnuto. Rádi bychom vytvořili i ženský tým, o které se snažil pan Skýpala už před několika lety."
Petr Rada: "Asistenti tu zůstali stejní, prošli celou zimní přípravou, takže ve spolupráci to také zvládneme."
Jak dobře znáte tým?

Petr Rada: "S českými hráči jsem mluvil, s těmi zahraničními si ještě do soboty promluvím. Máme tu zkušené a ostřílené hráče jako Litsingi a Nivaldo, i další nováčci jako Hora, v lize už hrají dlouho, takže by neměl být problém."
Petr Rada: "To co se událo, určitě zásah pro hráče je. Především pak pro zahraniční hráče, které si Zdeněk Ščasný přivedl. Mluvil jsem s českými hráči, chápou, že tohle je fotbalový život a oni vědí, že jsou tu od toho, aby tu hráli. Ale samozřejmě to v hlavách mohou mít."
Co jste probíral s trenérem Ščasným?

Petr Rada: "Stejně bych mu zavolal. Po tom našem incidentu před několika lety máme mezi sebou už běžný pracovní vztah. Já jsem mu řekl, že je nezvyklé, že takto odešel a já se ho hlavně ptal na hráče, především pak na cizince, kterých jsem ve své kariéře mnoho netrénoval."
Dotaz na trenéra Radu:

Do Teplic přicházíte počtvrté, ale poprvé při takto divoké situaci a krátce před ligou.

Rada: "S tím jsem se ještě nesetkal, opravu se to událo několik dní před začátkem sezóny. Nestává se to každý den. Ale co se týče hráčů, tak většinu jich jsem už trénoval nebo znám a interní věci klubu jdou mimo mě. Já a hráči se soustředíme na nejbližší utkání s Ostravou. Já jsem v kabině s hráči a interní věci mě nezajímají."
Skýpala: "Potvrzuji, že po úmrtí pana Hrdličky se atmosféra výrazně v klubu změnila. Než se utvořily nové pořádky, tak klub v podstatě vedl trenér Ščasný a současně se novým ředitelem chtěl stát i Heidenreich, ale Ščasný by byl pro jiného kandidáta a v ten moment patrně došlo k rozkolu mezi oběma. Ščasný se cítil být ohrožen a chtěl, aby pan Heidenreich odešel, ale my jsme situaci chtěli řešit jinak."
Šedlbauer: "Rozkol mezi Heidenreichem a Ščasným byl možná tak velký, že nemohli dál pokračovat. Vina musela být na obou stranách nějaký způsobem."
Jak vysvětlil svůj odchod Petr Heidenreich?

Hynek: "Chtěl uklidnit situaci, a proto se rozhodl pro rezignaci."
Je už spor vyřešený?

Šedlbauer: "Spor může pokračovat, ale to hlavní se událo nyní. Pokud uvidíme, že se stále bude odehrávat něco špatného, budeme na to ihned reagovat."
Dotaz na Jiřího Šedlbauera, jestli by nnyí udělal něco jinak.

"Kdybych měl nějaký důkaz, reagoval bych okamžitě. Ale ten já neměl."
Stále u slova Šedlbauer: "Situace se vyhrotila, došlo i k odchodu pana Heidenreicha."
Šedlbauer pokračuje: "Trenér Ščasný se takto rozhodl a já jeho rozhodnutí respektuji. Ščasný tu udělal mnoho práce, přišel, kdy jsme na tom byli hodně špatně, on přivedl zajímavé hráče, hráli jsme pěkný fotbal a pohybovali se nahoře v tabulce. Já názor a odchod Ščasného respektoval, ikdyž bych zvolil jinou strategii."
Dotaz na odchod Petra Heidenreicha.

Jiří Šedlbauer:

"Musím se vrátit úplně na začátek, kdy zemřel pan Hrdlička. Poté jsem řekl, že měníme způsob řízení, pan Hrdlička měl vše pod kontrolou a odvedl skvělou práci. Nad vším měl absolutní kontrolu. Jeho úmrtím tato osoba tady nebyla a rozhodli jsme se pro jiný způsob řízení klubu. Chtěl jsem, aby činnost klubu byla řízena kolektivně a profesionálně. Musí to být sehraný tým. Po úmrtí pana Hrdličky se objevilo hodně lidí, kteří chtěli začít vést klub. Tehdy jsem jmenoval pana Hynka ředitele klubu, protože jsem chtěl tu mít člověka z AGC, který je tvrdě trénovaný a jsem na něj zvyklý. Bohužel následovaly střety mezi lidmi, i z venčí. Fotbal je plný emocí, je to složitá věc a každý si chtěl prosadit svůj vliv. Atmosféra se nám rozdrobila, trenérem jsem byl o tomto informován a byl jsem informován i o dalších věcech, které se mi nelíbily. Rozpor narůstal, ale stále jsem čekal na nějkaý důraz nebo, že se situace ustálí. Po konci podzimu jsem si pozval celý management klubu, cítil jsem, že tu není dobrá atmosféra a pokud se to nezlepší, uděláme radikální řez. Před soustředěním na Kypru jsem měl rozhovor s panem Hynkem, kdy jsem mu řekl, že pan Ščasný oznámil, že odmítá pracovat s panem Heidenreichem. Situace byla neudržitelná a muselo se udělat řešení. Trenér Ščasný minulou sobotu mi naprosto nečekaně zavolal a oznámil, že pokračovat nebude."
Nyní se přechází rovnou k dotazům ze strany novinářů.
Jako první si slovo bere Jiří Šedlbauer: "Dnes to bude asi zajímavé a dlouhé vzhledem k okolnostem, takže nás s otázkami nešetřete. Chtěl bych dále říci, že dříve jsme se tu scházeli ve třech a dnes ve čtyřech, je tu i sportovní ředitel Skýpala. I přes nastalé události chceme hrát o poháry a nahoře v tabulce. Což nebude jednoduché, protože tabulka je velmi vyrovnaná, ale tým je dostatečně silný, aby tým hrál nahoře o poháry."

Tisková konference právě začala.
Za několik minut začne tisková konference FK Teplice před startem jarní části SYNOT ligy.

Zúčastní se jí na straně klubu ředitel Petr Hynek, nový kouč Petr Rada, sportovní manažer Jan Skýpala a předseda představenstva Jiří Šedlbauer.

Velkým tématem by měla být šokující rezignace trenéra Zdeňka Ščasného jen pár dní před startem ligy, kterého nedlouho poté s rezignací následoval obchodní ředitel Petr Heidenreich.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

Tisková konference FK Teplice

konec