Menu

Házená

Mistrovství světa (Prezidentský pohár)

Česko – Bělorusko

32:31

po prodl. (14:13)

27.01.2015, 17:00 • Duhail Handball Sports Hall, Dauhá (Katar) • Martin Augustin (@ogy_16)

Filip Jícha právě zvedá nad hlavu Prezidentský pohár! To už je z mé strany vše. Vy můžete na onlajnech samozřejmě sledovat i zbytek světového šampionátu v Kataru, i když už bez české účasti. (18:53:58)
Nejlepším střelcem Běloruska byl s 12 góly Siarhei Rutenka. To český tým se mohl opřít o trojici šestigólových hráčů v čele s Filipem Jíchou. Házenkáře Kielu v této statistice doplnili Tomáš Babák a Jakub Hrstka.
Finálový zápas o Prezidentský pohár byl také duelem o konečné 17. místo v pořadí šampionátu. Čeští házenkáři svůj poslední zápas v Kataru nakonec zvládli a jistě si velmi vylepšili náladu po vypadnutí ve skupinové fázi turnaje.
Nesmírně dramatický zápas o Prezidentský pohár je za námi! Česká reprezentace poráží Bělorusko 32:31 až na sedmimetrové hody, když po šedesáti minutách skončil zápas nerozhodně 28:28. Velkou zásluhu na tomto úspěchu má brankář Petr Štochl, který lapil poslední dvě běloruské sedmičky. Vždy úřadovala levá noha českého gólmana.

Radost českých házenkářů!

Konec zápasu. (32:31)

Petr Štochl chytá!

Kňazev musel dát, ale levá noha Petra Štochal byla proti! Český tým získává Prezidentský pohár! (32:31)
Jakub Hrstka dává a Česko jde do vedení! (32:31)

Výborně Štochl! Český gólman vychytal Dzianise Rutenku!!! (31:31)
Tomáš Barák srovnává! (31:31)
Puchouskij dostal Bělorusko do výhody. (30:31)

Čarapenka vychytal Sobola! (30:30)
Zatím všichni střelci své pokusy proměnili. Za nás Zdráhala a Jícha. (30:30)

Začala střelba sedmimetrových hodů. (28:28)
Čeští fanoušci opět pískají na rozhodčí. V posledních dvou minutách byly tři hraniční situace vždy posouzeny proti našim házenkářům.
60 minut hry o vítězi Prezidetského poháru nerozhodlo. Český tým remizoval s Běloruskem po dramatickém průběhu 28:28. Jdeme na sedmičky!

60

Druhý poločas skončil. (28:28)

Pavel Horák skóroval po siréně

Česko – Bělorusko

32:31

po prodl. (14:13)

Zpět na online

Česko: Štochl, Galia – Hrstka, Bečvář, Jurka, Motl, Jícha, Sobol, Horák, Babák, Linhart, Petrovský, Zdráhala, Šindelář, Kasal, Szymanski

Bělorusko: Čarapenka, Mackevič – Bruka, Babičev , Kamyšik, Puchouskij, Kňazev, S. Rutenka, D. Rutenka, Nikulenkov, Šilovič, Njažura, Čistabajev, Šumak, Citu, Baeanau.

Statistiky: