Menu

Házená

Mistrovství Evropy žen

Švédsko – Černá Hora

25:23

konec (11:12)

21.12.2014, 15:30 • Papp László Budapest Sportaréna, Budapešť (Maďarsko) • Josef Cestr (@Hyddaw)

Tipsport: 2.16 7.0 2.16 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To jde ode mě pro dnešek z toho zápasu s konstatováním zisku bronzových medailí pro Švédsko vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne, například sledováním finálového zápasu mistrovství Evropy v házené či jiného textového online přenosu na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (17:43:30)
Do vedení se ihned po první střele dostaly Černohorky, které tak potvrdily svá slova, že když nemohou bojovat o titul mistryň Evropy, pokusí se vybojovat pro svojí zemi aspoň bronzové medaile. Jak řekly, tak také konají. Švédky sice několikrát v prvních patnácti minutách stav utkání vyrovnali, ale nikdy nešly do vedení. Černohorkám se vždy podařilo poodskočit zpět na aspoň dvoubrankové vedení. Navíc ve dvanácté minutě uviděla Torstensonová červenou kartu bez žádného předchozího žlutého či dvouminutového napomínání a Švédsko tak přišlo o jednu ze svých klíčových hráček. Od té doby se staly Černohorky ještě nebezpečnějšími. Švédkám se sice i před ofenzivní smršť soupeřek povedlo vyrovnat na 11:11, ale tento vyrovnaný stav utkání vydržel jen tři minuty. Na konečných poločasových 12:11 pro Černou Horu zakončovala jako poslední Jovanka Radičevićová. Do druhé půli Švédky doslova vlétly a velmi rychle odmazaly jednobrankový náskok soupeřek. Naopak to byli právě seveřanky, které se dostaly do tříbrankového vedení. Černohorky najednou nevěděly, co mají na své soupeřky hrát a tak se brankové manko Černohorek stále drželo na třech, respektive dvou brankách. Až od stavu 18:15 se povedlo horkokrevným Černohorkám zastavit ofenzivní smršť Švédek. Švédky se od té doby v útoku trápily, vytvářely mnoho technických chyb společně s fauly v brankovišti, ale hlavně se jim dlouhých 6 minut nepovedlo vstřelit branku, čehož využily Černohorky k vyrovnání stavu utkání. Více už jim ale obrana Švédska společně s výborně chytající Bundsenovou nedovolila. Od té doby se přetahovaly oba celky o jednu branku a dlouho to vypadalo, že celý zápas o bronz rozhodne jedna branka či se zápas dostane do jeho další fáze. To nechtěly připustit seveřanky, které znovu našly střelecký recept na Rajčićovou a poslaly několik míčů za její záda a byl z toho dvou brankový rozdíl. Černohorky se znovu dotáhly a stav byl nerozhodný. Černou Horu nakonec zlomily branky Gulldénové, Odenové a Johanssonové které nasměřovaly svůj celek k vítězství 25:23! Co na zmar, že Rajčićová, která se dostala do brány v průběhu zápasu, začala předvádět další fenomenální výkon stejně jako v semifinále. Na druhé straně měla velkou konkurentku Bundsenovou, která dokázala zblokovat mnohem více střel a nakonec se radovala švédská brankářka společně se spoluhráčkami ze zisku bronzových medailí. Na Černohorky tak zůstalo nepopulární čtvrté, takzvané bramborové, místo, které je pro předloňské mistryně Evropy velkým zklamáním!

Statistiky zápasu

Švédsko: Idéhnová, Bundsenová – Gulldénová 7/3, Odenová 6, Almová 4, Hagmanová 2, Johanssonová 2, Fogelströmová 1, Hellebergová 1, Jacobsenová 1, Torstensonová 1, Agrenová, Blohmová, Robertsová, Sandová, Ahlmová

Černá Hora: Barjaktovićová, Rajčicová, Milenkovićová – K. Bulatovićová 8/3, Jovanovićová 4, Radičevićová 4, Kněževićová 3/1, Mehmedovićová 2, Lazovićová 1, Pavičevićová 1, Petrovićová, A. Bulatovićová, Klikovaćová, Malovićová, Ramusovićová, Despotovićová

Střely na bránu: 36-34
Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/5
Žluté karty: 2-3
Dvouminutové tresty: 1-5
Diváci: 5500

Dnešní utkání sledovalo 5500 diváků.
Hráčky Černé Hory přebírají z rukou jednoho z členů vedení EHF květiny a dárek, který bude hráčkám připomínat účast na letošním mistrovství Evropy.
Turnajové ocenění

Nejlepší obránkyně: Sabina Jacobsenová
Nejužitečnější hráčka: Isabelle Gulldénová
Nejlepší hráčky zápasu

Švédsko: Ida Odenová – 6 branek
Černá Hora: Sonja Barjaktarovićová – 5 zákroků (24% úsp.)
ŠVÉDSKO získává bronzové medaile po velmi náročném zápase proti Černohorkám. Na Švédské straně je vidět neuvěřitelná radost, zatímco na straně Černé Hory se objevují slzy a vzájemné utěšování hráček.

60

Konec zápasu. (25:23)

60

Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráčky Švédska. Do konce zápasu schází dvacet sekund. (25:23)

60

Oddechový čas pro Švédsko. (25:23)

60

Bundsenová si s tímto nařízeným sedmimetrovým hodem poradila, Buletovićová poslala míč k levé tyči, kam dokázala brankářka Švédska vytrčit svojí pravou nohu! (25:23)

60

Bundsenová předvedla dva úspěšné zákroky. Ten druhý ale ani nemusel být. Černé Hoře je odpískán sedmimetrový hod. (25:23)

60

Probíhá poslední minuta druhého poločasu. (25:23)

59

Johanssonová posílá minutu a jednu sekundu před koncem zápasu Švédsko zas a znovu dvoubrankového vedení. (25:23)

59

Černohorky faulují ve snaze zastavit útok Švédska. (24:23)

59

I švédská obrana dokázala zblokovat střelu nejlepší střelkyně soupeře, kterou je Bulatovićová. (24:23)

58

Gulldénové zvlhl střelný prach. Rajčićová vystihla její střelu k pravé tyči. (24:23)

58

Naopak Bulatovićová na nic nečekala, rozeběhla se na bránu Švédska a vystřelila. Prudká střela skončila za zády Bundsenové. (24:23)

Švédsko – Černá Hora

25:23

konec (11:12)

Zpět na online

Švédsko: Idéhnová (Bundsenová) – Agrenová, Fogelströmová, Blohmová, Robertsová, Sandová, Ahlmová, Torstensonová, Gulldénová, Hellebergová, Hagmanová, Jacobsenová, Odenová, Almová, Johanssonová

Černá Hora: Barjaktovićová (Rajčicová, Milenkovićová) – Petrovićová, Pavičevićová, Radičevićová, Jovanovićová, A. Bulatovićová, Klikovaćová, Malovićová, Lazovićová, K. Bulatovićová, Ramusovićová, Mehmedovićová, Despotovićová, Kněževićová

Rozhodčí: Kjertsi Arntsenová, Guro Røenová (obě NOR)

Diváci: 5500

Statistiky: