Menu

Fotbal

Evropská liga

ŠK Slovan Bratislava – AC Sparta Praha

0:3

konec (0:0)

23.10.2014, 19:00 • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 5.6 3.8 1.67 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Druhé utkání skupiny skončilo v Bernu nečekaným vítězstvím domácích nad Neapolí 2:0, což v konečném důsledku znamená, že oba celky i Sparta mají po polovině skupiny šest bodů a bratislavský Slovan čeká nejen na získaný bod, ovšem stále také na vstřelenou branku a se skóre 0:10 je suverénně poslední.

Druhá polovina skupiny se rozehraje 6. listopadu, kdy Sparta na pražské Letné hostí Slovan a Neapol přivítá Young Boys.

S konstatováním, že Sparta zdolala Slovan 3:0, se loučí Tomáš Kohlmann a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (21:43:54)
STATISTIKY ZÁPASU

Střely: 6 – 13
Střely na bránu: 2 – 8
Držení míče: 40% – 60%
Rohové kopy: 2 – 9
Přihrávky: 213/269 – 461/519
Ofsajdy: 3 – 7
Fauly: 6 – 12
Zatímco v prvním poločase měli sparťané jen mírnou převahu, kterou ale nedokázali zúročit, po změně stran už na pažitu bratislavského stadiónu zcela dominovali a nakonec třikrát skórovali. Nutno ale podotknout, že k té vítězné trefě Davida Lafaty pomohl i velmi nepřesný výrok rozhodčích, kteří neviděli sparťanského kanonýra v ofsajdu a ten toho dokázal dokonale využit. V krátkém sledu navíc pojistil vedení českého šampióna Tiemoko Konaté a když se po jeho akci trefil i Ladislav Krejčí, utkání se jen dohrávalo.
Část prvního federálního derby mezi Slovanem a Spartou od rozdělení Československa je u konce, na trávníku bratislavských Pasienok Sparta vítězí v té fotbalové části 3:0. Druhá část se ještě určitě dohraje u disciplinární komise, neboť první poločas doprovázely obrovské výtržnosti v hledišti, kvůli kterým se přes čtyřicet minut nehrálo a oba týmy jistě čeká vysoký trest.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Soumah se prodíral do pokutového území, ovšem do zakončení jej sparťanští zadáci nepustili a utkání spěje do svého závěru.

90+2

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Lukáš Mareček.

90+1

Sparťané sehráli neuvěřitelnou, až exhibiční, souhru na jeden dotyk zakončenou do sítě domácích, rozhodčí však viděli postavení mimo hru a ušetřili Slovan od další inkasované branky.

90+1

Švédský arbitr Martin Strömbergsson k dnešnímu velmi dlouhému zápasu přidává ještě tři nastavené minuty.

90

Sparťanští fanoušci v závěru zápasu skandují i jméno domácího trenéra a sparťanské legendy Jozefa Chovance.

89

Po Dočkalově centru se u bližší tyče probil k zakončení Kadeřábek, mířil ovšem až za zadní tyč a zároveň daleko pro dobíhajícího Přikryla.

88

Sparťané nadále kontrolují hru a pokračovat v držení míče budou prostřednictvím rohového kopu.

87

David Lafata opět vstřelil nesmírně důležitý gól, skóroval tak v evropských pohárech letos již pojedenácté a celkem počtrnácté za Spartu. Na závěru zápasu sparťanského kapitána nahrazuje Tomáš Přikryl a pásku na svoji paži převzal Lukáš Vácha.

85

Brabcovu hrubku v rozehrávce mohl potrestat Fořt, jeho projektil z hranice pokutového území ale proletěl jen těsně nad sparťanskou svatyní!

83

Bagayoko si v osobním souboji přidržel Lafatu, sparťané po rozehrávce ve středu pole ale míč dlouho neudrželi.

Ladislav KREJČÍ - 0:3

82

Sparta právě vstřelila branku!
Tiemoko Konaté průnikem po pravém křídle snadno obešel Gorosita a naservíroval gólové zakončení LADISLAVU KREJČÍMU! Sparťané vedou 3:0 a spěchají za důležitými body do tabulky skupiny I.

80

Střídají také Pražané, Matějovský lehkým výklusem míří k lavičce, do hry se na závěrečných deset minut podívá Kamil Vacek.

79

Šanci dostane i druhý z českých krajánků v dresu Slovanu, Pavel Fořt, jenž na pažitu nahrazuje Juraje Halenára.

ŠK Slovan Bratislava – AC Sparta Praha

0:3

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 56. Lafata (Krejčí), 61. Konaté (Nhamoinesu), 82. Krejčí (Konaté)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:5.

ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Čikoš – Žofčák (C), Grendel (76. Hudák), Lásik, Halenár (79. Fořt), T. Jablonský (59. Kubík) – Soumah.
Náhradníci: Poláček – Hudák, Milinković, Mészáros, Fořt, Kubík, Peltier.

AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Vácha, Matějovský (80. Vacek) – Konaté, Dočkal (90+2. Mareček), Krejčí – Lafata (C) (87. Přikryl).
Náhradníci: Štěch – Pamić, Kováč, Přikryl, Mareček, Vacek, Bednář.

Rozhodčí: Strömbergsson – Gustavsson, Flink (vš. Švédsko)