Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FK Teplice

konec

03.09.2014, 15:00 • Martin Pešout

Konec tiskové konference FK Teplice. (15:42:54)
Hynek: Jako příznivec Teplic bych si přál, abychom měli vysoké ambice, tedy vyhráli titul nebo postoupili do pohárů. Pak se ale musíme podívat na možnosti klubu. Je nesmysl nyní vyhlašovat, že za dva roky budeme hrát Ligu Mistrů."
Hynek: "Nebudu se bát seznámit s hráči, sportovní výkony jsou ale věcí trenéra."
Nyní se tu tedy probírají fanouškovské zkušenosti členů vedení klubu.
Sešli se tu tak dva vlajkonoši, protože Pavel Šedlbauer býval vlajkonoš v Jablonci a Petr Hynek tedy v Teplicích.
Jaký je Hynek fotbalový fanoušek:

"Teplicím fandím odmala, už ale zápasy neprožívám tak jako například před třiceti lety. Býval jsem vlajkonošem FK Teplice."
Dotaz ohledně stadionu, který už není nejmladší.

Šedlbauer: "Jsou kosemtické věci, které by se měly zlepšit. Firma AGC na tom ale není tak dobře, abychom to mohli "rozjet". Finanční prostředky ale mámě vydělěné na nějaké úpravy, pokud budou potřeba.
Libor Sehnal: "V okrese Teplice jsme našli město, které by bylo ochotno participovat na projektu tréninkového střediska. Mělo by být otevřené, tedy nejen pro FK Teplice, ale i pro další talentované fotbalisty z regionu. Náklady kolem sto milionů, ale hodně by to sportovně regionu pomohlo."
Šedlbauer: "Už nebudeme rodinným klubem s centrálním řízením. Otevřenost bude trochu větší, vnitřní komunikace by se měla zlepšit. Myslíme si, že tento systém je efektivnější než rodinný model."
Hynek o sportovním úseku: "Nikdy to nebude vše o rozhodnutí jednotlivce, vždy všechno musí projednat představenstvo."

Ještě dotaz k životopisu a cílům FK Teplice: Je mi 51 let, rád bych, abychom dál rozvíjeli mládež, kdyby se nám povedlo dotáhnout dokonce tréninkové centrum mládeže, bylo by to super. Bojovali jsme o osamostatnění klubů první a druhé ligy. To mi přijde logické, protože kluby dávají velké částky do chodu klubů a fotbalu a bylo by dobré, kdyby mohly nějak o tom rozhodovat sami."
Otázka na Šedlbauera na vstup do sezóny?

Šedlbauer: Ztratili jsme body s Brnem, Hradcem, Libercem, byť ten byl v utkání lepší. Včerejší výsledek s Budějovicemi (4:0) by se mohl stát dobrým standardem pro nového šéfa."
Šedlbauer: "Bavil jsem se s panem Peltou, probírali jsme nastalou situaci. Sešli jsme se jako dva slušní lidé, jen jsem mu vyčetl, že šéf svazu je rovněž šéfem prvoligového klubu."
Šedlbauer: "Měli jsme nejdříve pět kandidátů na pozici ředitele FK Teplice, pak se to zúžilo na tři, nakonec jsme se museli rozhodnout pro jednoho člověka. Jednalo se o lidi z AGC a klubu."
Město Teplice se příliš nezapojuje do financování mládeže a klubu FK Teplice.

Hynek: "Musíme se pokusit s městem jednat."
Dotaz z České televize na Hynkův životopis:

Hynek: V roce 1986 jsem dokončil VŠCHT, poté jsem byl přijat do tehdejšího Sklounionu, pak jsem se stal členem technologické skupiny, po roce 1990 jsem začal řídit plánování výroby v závodu Řetenice, pak jsem byl v obchodním oddělení v Řetenicích. Pak jsem řídil filiálku AGC processing, kterou jsem měl na starost až do této chvíle. Jednalo se o speciální projekty stavebního skla. Jednalo se o realizace na Slovensku, v zahraničí, i Čechách.
Bude nová funkce sportovního manažera?

Hynek: "To zatím nedokážu říct, zda tu budeme mít sportovního ředitele nebo ne. Většina klubů v Čechách má osobu na této pozici, my jsme v této situaci odlišní."
Jak bude ovlivněno sportovní řízení klubu?

Hynek: "Na každé pozici jsou lidé, kteří nyní budou mít více odpovědnosti. Není důvod zasahovat do sportovní činnosti "A" týmu. Spíš se můžeme bavit o mládeži."
Opouští Hynek AGC?

Hynek: FK Teplice patří do firmy AGC, jen tedy přejdu do jiné filiálky. AGC je transparentní firma, která pracuje podle jasných pravidel, součástí toho je i fotbalový klub."

Tisková konference FK Teplice

konec