Menu

Fotbal

Reprezentační zápasy

Česko – USA

0:1

konec (0:1)

03.09.2014, 20:15 • Generali Arena, Praha • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 1.95 3.4 4.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že čeští fotbalisté podlehli USA 0:1, se loučím a těším se na přečtenou při prvním kvalifikačním zápase o postup na ME, ve kterém Češi v úterý přivítají zde na Letné bronzové medailisty ze světového šampionátu Nizozemce. (22:16:41)
STATISTIKY ZÁPASU:

Střely celkem: 9 – 8
Střely na bránu: 5 – 6
Držení míče: 47% – 53%
Rohové kopy: 6 – 4
Ofsajdy: 5 – 1
Fauly: 17 – 15
Žluté karty: 0 – 1
Američany nasměroval k vítězství v 39. minutě Alejandro Bedoya, jenž využil hrubého zaváhání Daridy při rozehrávce v blízkosti vlastního pokutového území a ačkoliv Čech zvládl vytáhnout proti Diskerudovi parádní zákrok, tak na dorážku Bedoyi neměl sebemenší nárok.

Hlavním strůjcem amerického vítězství se ale stal již pětatřicetiletý Nick Rimando, brankář Salt Lake City a jeden z minima fotbalistů z domácí ligy v kádru Američanů, si v závěrečné půlhodině připsal hned několik skutečně skvělých zákroků a udržel pro Američany cenné vítězství.
Na Letné je dobojováno a k velkému aplausu amerických fanoušků hosté vítězí nad českým výběrem 1:0! Pod trenérem Pavlem Vrbou tak čeští fotbalisté nedokázali zvítězit ani na čtvrtý pokus, když matný výkon během úvodní hodiny zápasu již nedokázali v závěru zápasu napravit a Američané míří poděkovat svým fanoušků s vítězným pocitem.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Američané v poslední nastavené minutě vybojovali přímý volný kop ve středovém kruhu a již jen těžko pustí český tým k nějakému dalšímu ohrožení hostující branky.

90+2

Po Petrželově centru se do zakončení dral Procházka, v záklonu ale hlavičkoval daleko vedle americké branky.

90+1

V úvodu té první je István Vád donucen premiérově dnes udělit žlutou kartu, Moralesovi ale zřejmě toto potrestání nebude nijak vadit, neboť především stačil již v zárodku zastavit hrozící český brejk.

90

Rozhodčí Vád prodlužuje druhý poločas o tři nastavené minuty.

Další Pudilova šance a... opět Rimando

89

Nick Rimando dnes zamkl svoji bránu na několik západů! V suverénně největší příležitosti českého týmu se bezprostředně před ním ocitl Pudil, ovšem americký brankář i s trochou štěstí dalším famózním zákrokem jeho střelu vyrazil těsně vedle své svatyně!

Ačkoliv Rimando nahradil Guzana až o poločasové přestávce, bez jakékoliv diskuze by si zasloužil titul hráče zápasu.

88

Rosický připravil dostatek prostoru k centru Pudilovi, jeho pas před branku ale doletěl k široko daleko osamocenému Garzovi.

87

Petržela se snažil vtrhnout do pokutového území z pravé strany hřiště, naběhl si ale do trojice připravených soupeřů a jeho naivní snahu "ocenilo" publikum pískotem.

Řezník ani nadvakrát skvělého Rimanda nepřekonal

86

Do Dočkalova přízemního centru se opřel novic v národním týmu Radim Řezník, jehož první ránu ale dalším vynikajícím zákrokem vyrazil brankář Rimando a druhá střela plzeňského beka letí nad americkou branku!

85

Souboj Limberského s Moralesem sudí Vád posoudil jako nedovolený od hostujícího obránce, jenž ze země vstává s nechápavým výrazem.

84

Rozeběhla se čtyřiaosmdesátá minuta a český tým na odvrácení dalšího neúspěchu má již jen sedm minut a nastavený čas. Připomínám, že pod trenérem Vrbou se Čechům ještě vyhrát nepodařilo.

Česko – USA

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 39. Bedoya

Karty:   90+1. Morales (USA)

Česko: Čech – Kadeřábek (46. Řezník), Procházka, Kadlec, Limberský – Darida (79. Dočkal), Jiráček (46. Vácha) – Pilař (46. Petržela), Rosický, Krejčí (69. Pudil) – Vydra (46. Kolář)
Náhradníci: Vaclík, Bičík – Suchý, Dočkal, Pudil, Petržela, Vácha, Kolář, Mazuch, Řezník, Hořava, Šural

USA: Guzan (46. Rimando) – Johnson, Orozco (46. Ream), Brooks, Chandler (63. Morales) – Bedoya (67. Hyndman), Corona (63. Garza), Diskerud (63. Shea) – Gyau, Altidore, Green
Náhradníci: Rimando – Morales, Garza, Ream, Hyndman, Morris, Shea, Rubin, Wood

Rozhodčí: Vad – Kispál, Tóth (vš. Maďarsko)

Diváci: 12 624