Menu

Další

Tiskové konference

Předsezónní tisková konference FK Pardubice

konec

31.07.2014, 09:00 • David Záruba (@zarubadavid)

Oficiální část tiskové konference skončila. (09:48:23)

9:40

V Pardubicích se bude 14. 8. konat mezistátní utkání reprezentace U19, která se utká s Kyprem. Klub vnímá tuto událost velice prestižně, o pořádání zápasu hodně stál. Výkop je v 17.00 hodin.

9:37

Jan Jeřábek o volbě kapitána: Ani jsme to neřešili, nějak to vyplynulo z loňska. Teď před sezonou jsem ale volen nebyl. Tréninky jsou trochu náročnější, než byly, ale to má každý trenér jinak. Nejsme tu od toho, abychom si stěžovali, odvedli jsme si svoji práci.

9:30

Vít Zavřel: Spolupráce se Spartou je pro nás výhodná i finančně. Pokud bychom měli shánět hráče na hostování po jiných klubech, bylo by to mnohem náročnější. Příkladem je Boček, kterého jsme zkoušeli, ale on měl další čtyři nabídky z dalších klubů. Není snadné a levné někoho domluvit, proto chceme jít cestou našich odchovanců.

9:28

Vít Zavřel o mládeži: Z loňského dorostu do A týmu přišel jen Špidlen, proto jsme vzali dorostence ze Sparty. Náš dorost hrál celou sezonu o záchranu a ti hráči prostě nebyli. Chceme jít cestou našich odchovanců, ale ne vždy je to možné. Až jich bude víc, tak budeme brát méně hráčů z jiných klubů na hostování.

9:25

Vít Zavřel o brankářské trojici: prvním gólmanem je Luděk Frydrych, pozici dvojky by měl zastávat jeden z dorostenců Hrnčíř, nebo Stejskal. Pokud se naše zápas budou krýt s dorostem, dvojku zastane Čihař. Budeme se snažit zapojovat dorostence, na každém tréninku chceme mít alespoň tři gólmany. Kotěra s námi bude trénovat třikrát týdně, na zápasy bude jezdit do Čáslavi. V případě Frydrychova zranění bude chytat on.
Změny v kádru:

Příchody: Bederka (Sparta – hostování), Vondra (Sparta – hostování), Hašek (Sparta – hostování), Záviška
(Sparta – hostování), Nečas (Sparta – hostování), Petráň (České Budějovice – hostování), Fousek (Mladá
Boleslav – návrat z hostování), Špidlen (z dorostu).

Odchody: Martin Tischler (Čáslav – hostování), Václav Sklenář (Havlíčkův Brod – hostování), Tomáš Pospíšil
(Dukla Praha – konec hostování), Lukáš Rešetár (Klatovy – konec hostování), Lukáš Pouček (Sparta Praha
– konec hostování), Martin Hundák (dlouhodobé zranění).
Soupiska Pardubic pro sezonu 2014/2015:

Brankáři: Jakub Kotěra, Radek Čihař, Luděk Frydrych, Josef Ptáček.

Obránci: Jan Vondra, Ondřej Vencl, Jiří Bederka, David Přibyl, Filip Kopřiva, Martin Šejvl, Pavel Němeček, Tomáš Špidlen.

Záložníci: Jan Řezníček, Petr Kudrna, Martin Hašek, Tomáš Dostálek, Filip Jarosz, Jan Jeřábek, Adam Fousek, Daewon Kim, Petr Prokopec, Jan Záviška, Vojtěch Kakrda.

Útočníci: Jakub Nečas, Dominik Fusek, Michal Petráň, Radim Fikejz, Martin Klátil.

9:21

Martin Hašek: Očekávám, že se o produktivitu týmu podělí víc hráčů. Nedokáži teď označit jednoho střelce, který bude dávat góly každý zápas.

9:20

Martin Hašek o Vlašimi, se kterou se Pardubice utkají v sobotu v 1. kole FNL: Znám pana Petrželu (trenér Vlašimi), takže od hráčů očekávám velkou aktivitu, důraz, napadání, agresivitu... Hrál jsem pod ním, takže vím, co od hráčů chce.

9:19

Martin Hašek o harmonogramu ligy: Takhle to bylo rozlosované a já to tak beru. Neřeším, s kým se utkáme na začátku a na konci. Prostě to tak je.

9:17

Martin Hašek: Máme v kádru čtyři hráči, o kterých víme, že budou výhradně chodit hrát za rezervní týmy. Jinak o sestavě nemáme vůbec jasno, všichni mají přibližně stejně daleko a blízko do základní sestavy. Všechno se může po jednom zápase změnit, nelze stanovit pevnou základní jedenáctku.

9:15

Martin Hašek: Ještě před mým příchodem jsem se sešel s panem Krejčím (asistent trenéra) a projednávali jsme formu naší spolupráce. Na všem jsme se dohodli a podle toho také naše společná práce funguje.

9:14

Kamil Řezníček: Oproti minulé sezoně se soustředíme jen na jednu soutěž, neboť nebudeme nastupovat v Juniorské lize. To považuji za velkou výhodu. V divizi bychom se chtěli pohybovat ve středu tabulky, ale víme, že to nebude nic lehkého.

9:13

Kamil Řezníček: Z dorostu přišli noví hráči, kteří bez potíží zapadli do kabiny. Příprava se vydařila, až na jeden zápas jsme všechny vyhráli.

9:12

Kamil Řezníček o přípravě B týmu: Naše úloha je specifická, neboť fungujeme výhradně jako servisní organizace pro A tým. Navíc nám přibyla spolupráce s Čáslaví, takže hráči mohou nastupovat v B týmu, nebo v Čáslavi.

9:11

Jan Jeřábek: Nálada v kabině je dobrá, s tím nikdy problém nebyl. Pokud by byla nějaká nepříjemnost, tak se s ní vyrovnáme. Přišlo hodně nových kluků, vše si postupně sedá. Jsme spolu teprve měsíc, ale věřím, že se naše natěšení projeví v ligových zápasech.

9:10

Martin Hašek o přípravě: V rámci možností jsme vytvořili stabilizovaný kádr. Hráči absolvovali náročné tréninkové dávky, jak fyzické, tak taktické. Jde však o dlouhodobý proces, ještě máme na čem pracovat. Věřím ale, že jsme připraveni.

9:09

Martin Hašek: Nakonec jsme se rozhodli ponechat si 24 hráčů. Po zúžení se stávající kádr uklidnil a vše si sedlo, jak má. Chtěli jsme široký kádr, který bude trénovat pohromadě. Herní vytíženou budou mít buď v A týmu, B týmu, nebo v Čáslavi.

Předsezónní tisková konference FK Pardubice

konec