Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference Česka před OH v Soči

konec

06.01.2014, 19:30 • Radek Barkman

Díky za pozornost, společně za server onlajny.com přejeme hokejistům v Soči jen ty nejlepší výsledky a nejlépe také olympijskou medaili. Loučí se s vámi Radek Barkman. (20:19:48)

Tisková konference je právě nyní Robertem Zárubou uzavřena a ukončena.
Slavomír Lener (generální manažer českého týmu): O hráčích jsme byli přesvědčeni, vykonali jsme několik inspekčních cest do zámoří a zkoumali jsme výkonnost všech hráčů. Dnes byla tisková konference, kdy jsme ta jména zveřejnili. Už zítra se tato nominace bude posílat na IIHF, poté vyšleme nominaci na ČOV. Do 24. ledna pak ještě můžeme na základě zranění vyměnit hráče. Poté následuje ještě tzv. Pozdní výměna hráče. Ta platí až do 11. února. Nejpozději dvě hodiny do začátku zápasu se Švédskem, ještě můžeme udělat změnu.
Michal Rozsíval je čerstvý držitel Stanleyova poháru. "Michal věděl, když podepisoval smlouvu, že to bude mít velmi těžké. Chicago je tým, který má šest velmi silných beků a navíc nastupoval do sezony s problémy kolena. Navíc hrál dobře v Québecu i Kolíně nad Rýnem na MS, takže jsme v jeho schopnosti velice důvěryhodní.
Důležitý pro konečnou nominaci byl také výkon na Channel One Cupu. "Jirka Novotný neměl úplně dobrý začátek sezony. Je to ale kluk, který šel do sebe a začal na sobě výrazně pracovat. Roman Červenka také začal pracovat mnohem více pro tým a hned to bylo na jeho výkonu znát. Hráčů z Evropy je více, ale myslím, že to prospěje celkovému výkonu," doplnil český trenér.
Perlička z telefonátu s Jaromírem Jágrem. "Během dnenšího dne jsem s Jardou mluvil a on se mě zeptal: "Jede Nedvěd?". A když jsem mu odpověděl, že ano, říkal mi, že to byla dobrá volba."
"Pozvali jsme si například Petra Nedvěda po včerejším utkání. Říkali jsme si, že kdyby měli všichni chuť do hokeje takovou jako má Nedvěd, byl by náš hokej asi úplně jinde. Je zvyklý hrát sedmadvacet minut za zápas, což tady pochopitelně nebude, ale uvidíme," doplnil Hadamczik.
V nominaci chybí také Jan Hejda, který má výborné statistiky. "Na malém hřišti je to velmi dobrý hráč. Má navíc letos mimořádnou sezonu. Jsme však přesvědčeni o těch obráncích, které jsme vybrali," říká Hadamczik.
Zdravotní stav Zbyňka Michálka nebyl v posledních dnech úplně optimální. "Se Zbyňkem jsme v telefonickém kontaktu, říkal, že bude do olympiády určitě fit. Kdyby nakonec nemohl, vezmeme okamžitě náhradníka.
Bude Radko Gudas obráncem největších hvězd? Hadamczik: Pravidla NHL a IIHF jsou úplně odlišná. Vzhledem ke střídání, které bude odlišné než jindy, bude tato situace obtížná. Asi ho nebudeme nasazovat na určitou pětku. Není to ovšem jenom Gudas. Dále sem patří také Michael Frolík nebo Martin Hanzal, kteří tuto defenzivu zvládají velmi dobře.
Otázka padla také na osobní vztahy. Hadamczik: Když by tu byl nějaký hráč, se kterým bych neměl úplně dobrý vztah, stejně bych ho vzal. Vybírali jsme především hráče, kteří vystoupí z letadla a druhý den jsou schopni hrát na širokém kluzišti. Na velkém hřišti se hraje více s pukem a my potřebujeme ty hráče, kteří dobře bruslí a jsou dobře technicky vybavení.
Hadamczik: Možnost širokého týmu umožňuje postavit talentovaného hráče vedle toho zkušeného s výkonností. Paláta jsme viděli hraje velmi dobře. Mluvili jsme s generálním manažerem Tampy, který dokonce říkal, že s ním mají ten problém nasazení a počítali s ním pouze do čtvrté formace a on už hraje první.
Hadamczik: Mluvil jsem s Ondrou Pavelcem, který se potýká s tím, že hraje ve špatném týmu. Na výsledku se však podílí obránci i brankář Pavelec. Máme tudíž trojici brankářů a budeme se rozhodovat až v daný moment těsně před zápasem. Rozhodnou skutečně detaily v otázce formy těsně před olympiádou.
Otázka na absenci Jiřího Hudlera. Hadamczik: V Soči je veliké hřiště a tomu víc sedí styl Aleše Hemského. Na mistrovství světa vyspěl, byl naším nejlepším hráčem, proto jsme se rozhodli pro něj.
Hadamczik: Teprve včera jsme rozhodli o dvou jménech. Do poslední chvíle jsme se rozhodovali, zda pojede Krajíček s Barinkou nebo Čáslava. Když bychom se rozhodovali mezi těmito dvěmi, museli jsme vzít oba.
Hadamczik: Máme v očích, kdo by mohl být náhradníkem. Nechceme tuto kapitolu ještě uzavírat. Je možné, že během ledna chytne někdo velkou formu a v případě zranění pojede on.
Hadamczik: Vztah Nedvěda s Jágrem je velmi dobrý, sám jsem si to ověřoval.
Hadamczik: Petr Nedvěd nikdy nezklamal, měl příkladné chování a prokazoval velkou chuť do hokeje. Nominovali jsme ho do Ruska a v lajně s Romanem Červenkou a Jardou Hlinkou odváděl velmi dobrou práci.
Nadešel prostor na dotazy.

Nominační tisková konference Česka před OH v Soči

konec